24/7 emergency service
Saubermacher háromszoros környezet-világbajnok
18. november 2020

Saubermacher háromszoros környezetvédelmi világbajnok

Harmadik alkalommal választották a világ legfenntarthatóbb hulladékkezelő vállalatának a Saubermachert.

A Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) által végzett fenntarthatósági értékelés lehetséges 100 pontjából 93 elért ponttal 2020-ban is a Saubermacher kapta meg a világon a legjobb minősítést ebben a rangos vállalkozói ágazatban. Az amerikai-holland intézet az infrastruktúrát és szolgáltatásokat biztosító vállalatok közül a fenntarthatóságot egyetlen más vállalatnál sem értékelte olyan magas pontszámmal a környezeti, a szociális és a vállalatvezetési területeken, mint a Saubermachernél.

A szigorú követelmények az alábbi területekre vonatkoznak: vállalatvezetés, vállalatpolitika és ennek megvalósítása, kockázat- és lehetőség menedzsment, ellenőrzés és környezet-menedzsment-rendszer, hitelesítések, stakeholder-menedzsment és teljesítmény-indikátorok. Az értékelési követelményeket évente átdolgozzák és hozzáigazítják a piaci követelményekhez. Saubermacher az idén 100 pontból 93 pontot ért el. Összehasonlításul: az összes résztvevő vállalat átlaga 61 pont volt.

Saubermacher 2016 óta vesz részt ezen a fenntarthatósági értékelésen. „Saubermacher számára ez különös sikert jelent és igazolását évek óta tartó azon törekvésünknek, hogy gazdálkodásunk fenntarthatóságát folyamatosan javítsuk. A jövőben is ezen az úton fogunk tovább haladni“ – mondja örömmel Hans Roth, a Saubermacher AG felügyelőbizottságának elnöke.

Saubermacher ezzel még inkább nyomatékosítja ahhoz a nemzetközileg tevékeny meghatározó vállalati körhöz való hozzátartozását, amely a fenntarthatóság legmagasabb minőségével rendelkezik. A stájerországi mintavállalat ezzel a know-how-val időközben sikeres környezeti tanácsadásokat is nyújt. Szakmai tapasztalata sok cég és intézmény részéről keresett szolgáltatás.

Saubermacherről
A Saubermacher Dienstleistungs AG egy nemzetközi  hulladékgazdálkodó és újrahasznosító vállalat  Feldkirchen bei Graz székhellyel. A környezetvédelmi úttörőt 1979-ben alapították a kelet-stájerországi Gnasban. A családi vállalat ma kb. 1.600 település és több mint 40.000 vállalkozás kompetens partnere és kereken 3.290 munkatársat foglalkoztat Ausztriában, Németországban, Csehországban, Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon, Franciaországban és az Egyesült Arab Emirátusokban. A „Zero Waste“ víziójával a vállalat azt az igényt támasztja, hogy ne hagyjunk magunk után szemetet, azaz minden anyag úgy kerüljön feldolgozásra életciklusának végén, hogy az eredeti anyagnak egyre nagyobb része legyen újrahasznosítva és ezzel egy (majdnem végtelen) körforgásba kerülhessen.

SAJTÓINFORMÁCIÓ