24/7 emergency service
sewer and pipe blockages
Stmk
in case of oil alerts
Stmk · W · Nö · Bgld
Ügyfélszolgálat
+36 30 500 0088
Mo-Th 7:30–17:00, Fr 7:30–15:30

A mi
vállalatunk

Cegünkről

A Saubermacher-csoport több évtizedes múltra visszatekintő szereplője a közép-európai hulladék­gazdálkodási piacnak. Dinamikus fejlődése révén ma már 8 országban több mint 30 érdekeltséggel rendelkezik és nyújt környezetbarát szolgáltatásokat. A Saubermacher Magyarország Kft. a Saubermacher AG leányvállalataként az egyik vezető hulladékgazdálkodási szolgáltató Magyarországon. „Zero Waste” koncepciónkkal segítünk környezeti felelősség­vállalásának eleget tenni, és megbízható partnerként nyújtunk személyre szabott megoldásokat és teljes körű szolgáltatást a hulladékgazdálkodás területén.

A mi vállalatunk
A Saubermacher számokban
Foglalkoztatunk
3600
dolgozót
 
8
országban
A Saubermacher évente kb.
3,5
millió tonna hulladékot dolgoz fel
Kiszolgálunk
42000
ügyfelet
és
1600
önkormányzatot
A csúcstechnológia, az elsőosztályú csapatunk és a szoros együttműködés segítségével minden elérhető.

Víziónk

Zero Waste

A múltban már sokszor bizonyítottuk, hogy a szívünkön viseljük a jövőt. A "nulla hulladék“ jövőképünk a valódi fenntarthatóság iránti elkötelezettség. Nem egy elmélet, hanem a megélt gyakorlat. Az újabb és újabb ötletek és a legmodernebb feldolgozás viszik előre a fontos nyersanyagok visszanyerését és újrahasznosítását, illetve a jövőben akár lehetővé tehetik néhány anyag bevonását is a körforgásba. A csúcstechnológia, az elsőosztályú csapatunk és a szoros együttműködés segítségével minden elérhető. "Nulla hulladék" megoldásainkat a megbízóink igényeire szabjuk, de mindannyiunk számára nyereséget jelentenek – legfőképpen a környezetünk, az emberek és az Ön vállalata számára.

Környezeti előnyökkel járó innovációk

Missziónk

Környezeti előnyökkel járó innovációk

Az új ötletek és innovációk folyamatos áramlásával, saját kutatás-fejlesztésünknek és partnerségünknek köszönhetően a hulladék logisztikáját, valamint a fontos nyersanyagok hasznosítását és újrafeldolgozását hajtjuk végre. Az élvonalbeli technológiákkal, első osztályú csapattal, szoros együttműködésben ügyfeleinkkel és partnereinkkel. A Zero Waste megoldásaink ügyfeleink számára készültek, és mindenki számára előnyösek. A környezet számára. Az embereknek. És az Önök cégének.

A környezetvédelem fontos számunkra

Filozófiánk

Az élhető környezetért

Újra és újra bebizonyítottuk, hogy az éghajlat és a környezetvédelem fontos számunkra. Három pillérre támaszkodunk: a hulladék kezelésére / újrafeldolgozására, a saját vállalatunk környezetvédelmére és a környezetvédelmi tanácsadásra. Magas újrahasznosítási arányunknak köszönhetően évente már körülbelül 612 000 tonna CO2-t takarítunk meg. Ez azt jelenti, hogy a Saubermacher nemcsak klímasemleges, hanem sok szempontból is klímapozitív. Ezen felül támaszkodunk az útvonal automatikus optimalizálására, teszteljük az alternatív hajtásrendszereket és 100% -ban zöld villamos energiát használunk. Fenntarthatósági tanácsadásunk pedig segíti a vállalatokat abban, hogy növeljék újrahasznosítási arányukat és csökkentsék környezeti hatásukat.

Küldetésünk

Felelősséget vállalunk

Az emberekért

Fontos feladatunknak tekintjük, hogy ügyfeleink és a társadalom egésze számára értéknövekedést biztosítsunk. Ennek érdekében a partnereink által támasztott követelményekhez rugalmasan alkalmazkodunk. Innovatív, testreszabott megoldásokat kínálunk a ma és a holnap embere számára egyaránt. Megbízható és tisztességes munkaadók kívánunk lenni munkatársaink számára. Értékeljük a személyiséget, támogatjuk mind a személyes, mind a szakmai fejlődést, és sokrétű együttműködési lehetőségeket kínálunk.

A környezetért

Tudatában vagyunk annak, hogy üzleti tevékenységünk hatással van az emberre és a természetre. Ezért arra törekszünk, hogy a nyersanyagokat visszajuttassuk az anyagok körforgásába, és megóvjuk erőforrásainkat a jövő generációinak javára. Az általunk kínált kezelési és hasznosítási eljárások során az átláthatóság és a gondosság alapvető követelmények. Folyamatos klímavédelmi intézkedésekkel támogatjuk az emberek tudatos gondolkodásának erősítését az ökológiai témákkal kapcsolatban.

A vállalatért

Komolyan vesszük a gazdasági alapelveket, és megfontoltan cselekszünk. Hitet teszünk a hatékony folyamatirányítás mellett a teljes értékteremtési láncban. Egyértelmű célokat tűzünk ki, és az eredményes továbbfejlődés érdekében perspektívákat dolgozunk ki. A folyamatos fejlesztések és a legmodernebb technológiák alkalmazása biztosítja számunkra a versenyképességet, és növeli vállalatunk értékét.

Társadalmi kötelezettségünknek tekintjük, hogy lényegesen hozzájáruljunk a hulladék- és haszonanyag-gazdálkodás alakításához Ausztriában, valamint Közép- és Dél-Európában.
Részt vállalunk a jövő alakításában

Részt vállalunk a jövő alakításában

A társadalomért, a régiókért és a környezetért

Társadalmi kötelezettségünknek tekintjük, hogy lényegesen hozzájáruljunk a hulladék- és haszonanyag-gazdálkodás alakításához Ausztriában, valamint Közép- és Dél-Európában. Szektorunk vezető vállalataként tudásunkkal jelentősen hozzájárulunk a környezetvédelmi normák továbbfejlesztéséhez. Valamennyi hulladékgazdálkodási kérdésben aktívan együttműködő partnerek vagyunk a törvényhozók, a kutató és fejlesztő intézmények, valamint a közintézmények számára és megosztjuk azokkal szaktudásunkat. Odaadásunk és ötleteink által jelentősen hozzájárulunk az élhető környezet kialakításához.

Cégtörténet

Minden 1979-ben kezdődött, Hans és Margret Roth élhető környezetről alkotott vízióján alapuló vállalkozásával. Egy olyan időszakban, amikor még csak kevesen ismerték fel az intelligens hulladékgazdálkodásban rejlő potenciált. Impozáns a kis regionális szolgáltató cégtől a nemzetközi többszörösen kitüntetett Recycling- és hulladékgazdálkodási cégig vezető fejlődés. A hosszú évek alatt megmaradt a munkánk alapja: az emberek és a környezet középpontba állítása.

1979

Az kelet-ausztriai Gnasban megalakul a Roth-Umweltschutz Kft. (későbbi nevén Saubermacher), amely csakhamar a környék jelentős hulladékszállítójává növi ki magát.

1989

A Saubermacher első magyarországi leányvállalatának, a Saubermacher Magyarország Környezetvédelmi Szolgáltató Kft.-nek az alapítása budapesti székhellyel, valamint kecskeméti és izsáki telephellyel.

1993

Saubermacher-Pannonia Kft.-nek az alapítása Nagykanizsán, ahol még ebben az évben elkezdődött a lakossági hulladékszállítás, és bevezették a három frakciós szelektív gyűjtési rendszert is

Nagykanizsai hulladéklerakó
1995

A nagykanizsai hulladéklerakó üzemeltetésére a Nagykanizsai Saubermacher Pannonia (N.S.P., akkor még N.S.R.) Kft. létrehozása PPP-modellben.

1998

Ipari hulladékszállítás kezdete Kecskeméten.

2001

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával közös cég, a Kecskeméti Regionális Hulladéklerakó Közszolgáltató Kft. alapítása az új hulladéklerakó építésére és üzemeltetésére.

2002

Lakossági hulladékszállítás kezdete az izsáki régióban.

2004

A Zalai HUKE Kft.-ben 50%-os részesedés vásárlása.

2004

Nagykanizsa-Bagola Regionális Hulladéklerakó átadása.

2005

Szelektív hulladékgyűjtés bevezetése az izsáki régióban.

2005

Ők mar szétválogatják – Az óvodások a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedtek.

2006

A Saubermacher Dienstleistungs AG felvásárolta a szintén osztrák tulajdonú Rumpold AG-t.

2007

A magyarországi Pyrus-Rumpold Kft. és a Saubermacher Magyarország Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. egyesült. A jogutód cég Saubermacher-Magyarország Kft. néven fogja össze.

2007

A fúzió révén a kommunális szolgáltatások terén hagyományosan erős pozíciókkal rendelkező Saubermacher profilja kibővült, és tevékenysége felöleli a hulladékgazdálkodás teljes spektrumát.

2008

Az ajkai városi szolgáltatónak, az Avar Ajka Kft.-nek a Zalai HUKE Kft. többségi tulajdonába kerülése.

2009

Az Aszód-Galgamácsai Veszélyeshulladék-lerakó Telep működésének 20 éves évfordulója.

2011

A Kristály 99 Kft. 80 %-os üzletrészének megvásárlása által a Kristály csoport többségi tulajdonának megszerzése, mely során a Saubermacher tovább erősítette a veszélyes hulladékok piacán a befolyását.

2014

Elindul a „Zero Waste” projekt.

2015

Elindul az „Online Portal”.

2015

Cégcsoportunk tagja lett az elemhasznosításban piacvezető REDUX GmbH.

Budaörsi központ
2017

A Saubermacher beköltözik új budaörsi irodájába

Cégtörténet
2019

Galgamácsán 30 éve működik Közép-Európa első nagybiztonságú veszélyes-hulladék lerakója.