24/7 emergency service
sewer and pipe blockages
Stmk
in case of oil alerts
Stmk · W · Nö · Bgld
Ügyfélszolgálat
+36 30 500 0088
Mo-Th 7:30–17:00, Fr 7:30–15:30
veszélyes hulladék
17. október 2022

Veszélyes hulladék kezelése környezettudatosan: milyen szolgáltatásokat kínál a Saubermacher?

Modern világunkban a megfelelő hulladékkezelés kulcsfontosságú – főleg a környezetünkre ártalmas hulladékoké. A Saubermacher ezek elszállítására, hasznosítására és ártalmatlanítására is a legkorszerűbb megoldásokat kínálja. Cikkünkben bemutatjuk, melyek ezek!

Modern világunkban a megfelelő hulladékkezelés kulcsfontosságú – főleg a környezetünkre ártalmas hulladékoké. A Saubermacher ezek elszállítására, hasznosítására és ártalmatlanítására is a legkorszerűbb megoldásokat kínálja. Cikkünkben bemutatjuk, melyek ezek!

Egészségügyi hulladék kezelés

A higanynak, a lejárt szavatosságú gyógyszereknek, vagy az előhívó és fixáló oldatok végpontja nem csak a veszélyes hulladék lerakó lehet. Azért, hogy ne károsíthassák az élővilágot, biztonságos tárolásukra, előírásszerű szállításukra és ártalmatlanításukra is szükséges gondot fordítani. A Saubermacher mindenre felkészült az egészségügyi hulladék kezelés területén. Az ADR szabályozásnak maximálisan megfelelő járművekkel szállítja el, és égetéssel vagy sterilizálással semlegesíti őket.

Azbeszttörmelék kezelése és elszállítása

A múlt század közepéig még igen gyakran használták építőanyagként az azbesztet. Egy felújítás, vagy épületbontás során tehát számolnunk kell jelenlétével. A sérült szerkezetű azbesztből viszont rákkeltő szálak szabadulhatnak fel – ezért fontos a körültekintő ártalmatlanítása. A Saubermacher rendelkezik telephelyein az ehhez szükséges eszközökkel, komplex szolgáltatást nyújtva (konténerkihelyezés, a törmelék szakszerű elszállítása veszélyes hulladéklerakóba, ártalmatlanítása).

Folyékony, iszap és szilárd halmazállapotú hulladék szállítása

A különböző halmazállapotú, veszélyes hulladékok más-más kezelést igényelnek. Közös bennük viszont, hogy állaguktól függően szükséges lehet az előkezelésük, legyen szó folyékony, iszapos állagú, vagy szilárd veszélyes hulladékokról. Az elszállításukat, a jogszabályszerű dokumentálásukat és a szakmai tanácsokat tárolásukhoz, előkészítésükhöz mind biztosítani tudjuk.

Szennyezett talajok

Ha a talajba valamilyen szennyeződés kerül, az a saját és környezetünk egészségére is negatív hatással járhat. Az egészségügyi és környezetvédelmi kockázatok felmérése ilyen esetekben elengedhetetlen.

Savak és lúgok kezelése, oldószer-regenerálás

Saját létesítményünkben, laborvizsgálatok során az elérhető legkorszerűbb technológiával tudjuk ártalmatlanítani a hulladékká váló lúgokat és savakat. A végtermékként keletkező, tiszta víz potenciálisan visszavezethetővé válik a természetbe. A regenerált, újrahasznosított oldószereket pedig a folyamat végeztével visszahozzuk az Ön üzeméhez.

Szeretné veszélyes hulladék kezelését jó kezekben tudni? Kérje visszahívási szolgáltatásunkat, és szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot!