24/7 emergency service
Mo-Th 7:30–17:00, Fr 7:30–15:30
veszélyes hulladék
16. október 2022

Így dolgozza fel a veszélyes hulladékokat a Saubermacher-Magyarország!

Egy röntgenkép, némi azbeszttörmelék, maró savak és lúgok: a közös bennük mindössze az, hogy a veszélyes hulladékok csoportjába tartoznak. És persze az, hogy a Saubermacher-Magyarország mindegyikkel pontosan tudja, mit lehet és kell kezdeni. Miért olyan fontos a precíz hulladékfeldolgozás, és hogyan zajlik ez a gyakorlatban?

A veszélyes hulladék nem a kommunális kukába való!

A kórházakban, az építkezések során vagy a vegyi üzemekben is számtalan olyan anyag halmozódhat fel, amelynek a tárolása, megsemmisítése rövid és hosszú távon is problémás lehet. Egy átlagos telephelyen nem feltétlen áll rendelkezésre az a jármű, az a tárolóedény-típus vagy az a technológia, amivel biztonságosan lehetne hozzájuk nyúlni.

De mi mindenre is lehet szükség a veszélyes hulladéktípusok kezelésénél és szállításánál?

• Előkezelésre a későbbi hasznosításukhoz
  • Az ADR minősítésnek megfelelő eszközökre, zárható edényekre, szállítójárművekre
  • Megfelelő konténerekre: ez például azbeszt esetén egy speciális, veszélyes hulladék tároló
  • A jogszabályoknak mindenben megfelelő dokumentálásukra
  • Laborvizsgálatokra a mintavételhez és a minták pontos elemzéséhez (pl. szennyezett talaj esetében)
  • Szakszerű ártalmatlanításukra

A fentebb felsoroltak hulladéktípusonként változhatnak. Ám ha nem kerülnek megfelelő feldolgozásra, az egészségünkre ártalmas anyagok könnyen a környezetünkbe juthatnak. Általuk pedig vízkészletünk, levegőnk, tehát közvetve az élővilágunk is mind veszélybe kerülhetnek. Ezt a Saubermacher-Magyarország szakszerű szolgáltatásának igénybevételével garantáltan el tudja kerülni.

A Saubermacher csoport jelenléte a hazai hulladékgazdálkodásban

A 2023. júl.1-től életbe lépő szabályozás értelmében a települések hulladékkezelését a MOHU MOL intézi. Ettől az időponttól már csak azon hulladéktermelőktől szállítható el a koncesszió hatálya alá tartozó hulladék, amelyek a koncesszor online rendszerébe regisztráltak, és a MOHU MOL-lal szerződést kötöttek.

Emellett a regisztrációhoz szükséges, hogy mint a MOHU alvállalkozóját, a Saubermacher Ecoplus Kft.-t jelölje meg Intézményi Szolgáltató partnerként a hulladéktermelő. A Saubermacher Ecoplus Kft. a koncesszió hatálya alá tartozó és nem tartozó anyagok kezelését egyaránt magas minőségben végzi. Így veszélyes hulladékait a lehető legjobb kezekben tudhatja.

Kérdése van?

Kérjen visszahívást szakértőinktől! Ők egy telefonos konzultáció során segítenek a legégetőbb hulladékkezelési kérdéseinek tisztázásában, miközben megoldási javaslatokat is nyújtanak.